Articole Oameni și povești

Prima râșniță de cafea din București

Prima cafenea este inaugurată în București în 1667 și am putea spune că de aici începe istoria băuturii energizante în România. Cum lichidul aromat a fost primit cu entuziasm de cam toate popoarele, tehnologia de resort s-a dezvoltat în paralel cu cererea din ce în ce mai mare.
Astfel, la aproape două secole de la menționarea primului local specializat, un antreprenor dibaci din Hanul Roșu aduce la București și prima râșniță de cafea. Cum reclama e sufletul comerțului, își face publicitate în ziarul “Vestitorul Românesc”.


„Astăzi la 10 ale lunii iulie, au sosit aci în Capitală o moară de cafea englezească care scoate într-un ceas 10 oca cafea pisată. Şi cine vor fi doritori sau de a lua cafea gata sau de a aduce cafea s-o piseze va şti că preţul este de jumătate de sfanţ de a se pisa pe oca, iar de a lua pisată gata 7 lei. Şi cine va fi doritor să se adreseze la Hanul Roşu” – Vestitorul românesc, 1849

Acest material este publicat în cadrul proiectului „Istoria Sectorului 5”, derulat de către Asociația Curaj Inainte, cu sprijinul financiar al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, prin programul de finanţare nerambursabilă în anul 2020.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *