Silvia (Via) Ilișiu, fiica lui Dr. Silviu și Ana Suciu din Brașov s-a mutat la București în tinerețe, după căsătorie. După ce s-au mutat cu familia în Cotroceni Silvia a preluat o parte a curții lăsată în paragină și a transformat-o într-o mică gradină având ca sursă de inspirați grădinile clasice franceze. A plantat peste 30 de specii de trandafiri și o magnifică magnolie care acum are mai bine de 50 de ani și e admirată de tot cartierul și de cei ce coboară dealul Academiei militare. De asemenea, a plantat și alte flori recomandate de unchiul ei Iuliu Morariu, profesor de botanică și fost director al Grădinii Botanice din București.

Silvia a fost pasionată de modă și de muzica clasică. A mers constant, vreme de peste 25 de ani la concertele de la Ateneul Român, fiind cunoscută ca „doamna cu pălărie” în colecția sa aflându-se peste 40 de pălării.

Selecția de fotografii cuprinde câteva fotografii de epocă din familie și o serie de fotografii realizate de Patricia Ilișiu în curtea casei Silviei din sectorul 5 în anii 1970-1980.

***

Materialul fotografic de arhivă a fost digitizat de Asociația Omnia Photo împreună cu Cezar Popescu. Fotografiile contemporane sunt realizate de Patricia Ilișiu, fotografă, fiica Silviei.

Materialul fotografic este promovat de Asociația Omnia Photo.

Imaginile sunt prezentate cu acordul deținătorului, în scopuri educaționale.